You are currently viewing Cea mai buna imprimanta multifunctionala

Cea mai buna imprimanta multifunctionala

Cum alegi cea mai buna imprimanta multifunctionala? Ce functii si caracteristici trebuie sa aiba imprimanta multifunctionala potrivita nevoilor tale? Citeste ghidul nostru si alege informat. Cea mai buna imprimanta multifunctionala trebuie sa furnizeze o calitate constanta a tuturor functiilor inglobate. Degeaba imprimanta ta multifunctionala scaneaza rapid, daca stai 5 minute pentru a printa o pagina, de exemplu.

Imprimantele multifunctionale tiparesc, scaneaza, copiaza, iar unele modele pot trimite si faxuri.

Hotaraste-te ce cauti intr-o imprimanta multifunctionala si apoi urmeaza sfaturile si recomandarile de mai jos pentru a alege modelul potrivit nevoilor tale.

Cum alegem cea mai buna imprimanta all-in-one?

Calitate constanta in toate functiile

Gaseste un model care are recomandari bune pentru toate functiile. Unele imprimante exceleaza in anumite functii in timp ce folosirea celorlalte functii poate fi defectoasa sau greoaie.

Viteza de tiparire buna

Viteza medie de tiparire a unei imprimante inkjet este de aproximativ 6-7 pagini pe minut pentru alb-negru si 2 minute pentru o pagina A4 color. Daca viteza este mai mica, nu merita.

Costuri rezonabile pentru consumabile

Cateodata, pretul scazut al unei imprimante multifunctionale poate ascunde costuri ridicate de functionare dupa achizitie. Intereseaza-te de costul de tiparire per pagina al fiecarui model.

Ce sa alegi: Inkjet sau Laser

Tehnologia aleasa, inkjet sau laser, depinde de modul in care vei folosi imprimanta. Daca ai nevoie sa tiparesti multe fotografii, vei avea nevoie de o imprimanta inkjet.

Calitatea fotografiilor tiparite folosind tehnologia inkjet este superioara celor tiparite cu o imprimanta laser, iar in plus, vei putea sa tiparesti pe diverse medii foto, cum ar fi hartia lucioasa sau hartia mata.

Daca doresti sa folosesti imprimanta mai mult la birou, in principal pentru documente, alegerea potrivita este o imprimanta laser. Principalele avantaje sunt claritatea exceptionala a textului si viteza de tiparire, care sunt net superioare tehnologiei inkjet.

In plus, imprimantele multifunctionale laser sunt special gandite pentru volume mari de tiparituri, unele modele finnd capabile sa tipareasca pana la 20000 de pagini pe luna. Calculeaza-ti cu grija costurile cu cerneala si tonerul pentru a te asigura ca investitia ta initiala nu se transforma intr-un sac fara fund odata cu trecerea timpului.

Unele modele de imprimante all in one ofera si cartuse de capacitate ridicata care au un cost per tiparire mai mic decat cartusele cu capacitate redusa. Majoritatea imprimantelor laser multifunctionale sunt alb-negru, fapt care ajuta la reducerea costurilor de tiparire.

Daca totusi ti se pare ca e cam plictisitor sa tiparesti monocrom mereu, poti opta pentru o imprimanta laser all in one color, insa calitatea tiparirii fotografiilor nu se ridica la standardul imprimantelor inkjet.

Ce functionalitati trebuie sa aiba o imprimanta multifunctionala?

Wi-fi

Daca imprimanta aleasa de tine are functionalitati wireless vei putea sa tiparesti de pe diverse device-uri, nu numai de pe computer. Majoritatea producatorilor de imprimante ofera aplicatii pentru smartphone pe care le poti folosi sa tiparesti direct de pe telefonul tau. Vei avea nevoie de un router Wi-Fi acasa pentru a folosi aceasta functie.

Duplex automat

Tiparirea automata pe ambele fete ale foii te va ajuta sa economisesti hartie. Unele imprimante iti permit intoarcerea paginii manual. Duplex-ul automat te va costa in plus la achizitionarea imprimantei, dar avantajele sale legate de confort si costuri se amortizeaza destul de repede in timp.

AirPrint pentru device-uri Apple.

Daca doresti sa tiparesti direct de pe iPhone-ul sau iPad-ul tau verifica daca imprimanta aleasa suporta functia AirPrint de la Apple.

Tavi de hartie secundare

Doua tavi de hartie iti permit sa tii hartiе foto intr-una din ele si hartia normala in cealalta. In plus poti sa folosesti tavile pentru dimensiuni de hartie diferite: in cea principala pentru foile normale A4, iar in cea secundara coli sau plicuri A5, astfel nefiind nevoie sa schimbi manual mediul de printare de cate ori ai nevoie.

Ecran LCD Color

Modelele cu ecran LCD color permit tiparirea pozelor direct din aparatul foto fara a mai fi nevoie sa le descarci pe computer. In plus, modelele mai avansate ofera si functionalitate touchscreen, permitand operarea imprimantei direct de pe ecranul acesteia.

Cartuse compatibile

S-ar putea sa doresti sa folosesti cartuse compatibile pentru imprimanta ta pentru a reduce costurile. Intereseaza-te daca modelul ales de tine suporta folosirea de consumabile de la alt producator. Unele imprimante au protectii sporite pentru a te tine fidel marcii.

Lasă un răspuns